Заев: Постигнат историски договор помеѓу МОН и СОНК! Најважно е за децата и за образованието да се грижат мотивирани наставници

Заев: Постигнат историски договор помеѓу МОН и СОНК! Најважно е за децата и за образованието да се грижат мотивирани наставници

-Наставниците добиваат дополнителни 10% покачување на платата од jануари 2020. Тоа значи вкупно покачување на платите на просветните работници од над 20%. Најважно е за децата и за образованието да се грижат мотивирани наставници. Се грижиме!- напиша премиерот Заев на фејсбук.