Заев: Љупчо Николовски нема повеќе да биде министер за земјоделие, шумарство и водостопанство

Заев: Љупчо Николовски нема повеќе да биде министер за земјоделие, шумарство и водостопанство
26.05.19   22:46

Прочитано : 1,935

Print This Article

-Љупчо Николовски нема повеќе да биде министер за земјоделие, туку ќе биде генералниот секретар на СДСМ, наместо претходниот Александар Кирацовски-изјави претседателоет на СДСМ, Зоран Заев по вечерашниот Централен одбор на партијата.

Прави чекор назад се враќа во партијата за да помогне партијата и во иднина да биде победничка партија и да ги исполнува очекувата на граѓаните – изјави Заев.

Николовски се заблагодари и рече дека ќе работи со новото раководство на партијата.

-Ќе работиме на контрола за тоа како се реализира програмата на СДСм и ветувањата кои во текот на кампањите им ги дадовме на граѓаните – изјави тој.

  Категории: