За изборните анкети, гравчето и „иглените уши“

За изборните анкети, гравчето и „иглените уши“
16.04.19   09:14

Прочитано : 857

Print This Article

Таман кога си помислив дека сè сум видел во областа на политичката пропаганда и дека ретко што може во таа област да ме орасположи, кога вчера, од никаде, се појави „анкета“ на Гласот на Америка, објавена точно во последен момент од законски дозволениот рок за такви анкетни публикации, а која личи на 103% лажна вест!
Во ова „истражување на јавното мнение“, веројатно спроведено на „примерок“ од неколкуте вработени во редакцијата на Гласот на Америка на македонски јазик, резултатите за тоа како ќе гласаат граѓаните на земјава се тотално бесмислени, но објаснувањето под анкетата е бесценето: „Анкетата на Гласот на Америка на македонски не е научно истражување на јавното мислење и го одразува личниот став на учесниците во анкетата“…

Пффффф-кхкха-ха-ха-ха-ха… Немој, бе!? Па, ако „ненаучно“ сте зе зафркавале со личните ставови на пауза за кафе, што сте ги шлапнале резултатите на официјалната интернет страница на вашата, инаку, угледна програма?

Колумната на Сашо Ордановски во целост прочитајте ја тука

 

  Категории: