За „Ден на дрвото“ потрошени 17,8 милиони евра, за палмите 31 милион денари, „преживеале“ 21% од дрвјата и ниту една палма

За „Ден на дрвото“ потрошени 17,8 милиони евра, за палмите 31 милион денари, „преживеале“ 21% од дрвјата и ниту една палма
13.02.18   22:00

Прочитано : 1,154

Print This Article

За акцијата „Ден на дрвото“ биле потрошени 17,8 милиони евра, а за засадување на палмите дополнителни 31 милион денари, покажува извештајот од „Македонски шуми“ што денеска го усвои Владата на Република Македонија.

Според извештајот, од вкупно засадените садници во рамки на акцијата преживеале само 21 отсто од садниците, а од засадените палми не преживеала ниту една.

  Категории:
view more articles

Останати вести