(Во живо) Парада за Денот на падот на Бастилја – Макрон ќе ја покаже „европската војска“

(Во живо) Парада за Денот на падот на Бастилја – Макрон ќе ја покаже „европската војска“
14.07.19   12:47

Прочитано : 130

Print This Article
париз1

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска ќе ги покаже одбранбените капацитети на ЕУ со истакнување во преден план на европската воена соработка на парадата по повод Денот на падот на Бастилја, која се одржува во Париз во знак на сеќавање на 14 јули 1789 година, кога тврдината-затвор била освоена за време на Француската револуција.

  Категории: