Во Србија од грип починале 29 лица

Во Србија од грип починале 29 лица
14.02.19   11:16

Прочитано : 18

Print This Article

Во Србија во последните шест недели од грип починале 29 лица, а пријавени се 104.687 болни, соопшти Институтот за јавно здравје „Др. Милан Јовановиќ Батут“’.

Како што се наведува, најмногу болни има меѓу деца на возраст до четири години, а епидемиолошката ситуација е во согласност со движењето на болеста за овој период од годината.

– Заклучно со шестата извештајна недела, пријавени се вкупно 104.687 заболени од болести слични на грип и 29 смртни исходи кои можат да се поврзат со грипот кај кои лабораториски е потврден овој вирус’, соопшти „Батут“.

  Категории: