Во Шпанија пронајдено безживотното тело на словачкиот конзул во Казахстан

Во Шпанија пронајдено безживотното тело на словачкиот конзул во Казахстан

Телото на 53-годишникот било пронајдено во градината, покрај скалите од куќата што ја имал изнајмено. Куќата се наоѓала во населбата Мирамар, која е се наоѓа меѓу Ла Нуција и Аликанте, пишува весникот „Ел Паис“.

Истргата за несреќата е во тек. сд/