Во Саудиска Арабија, вработен на стадион го исклучи ВАР за да си го наполни телефонот

Во Саудиска Арабија, вработен на стадион го исклучи ВАР за да си го наполни телефонот
9.10.19   08:35

Прочитано : 163

Print This Article

 На натпревар во саудискиот шампион меѓу клубовите Ал-Наср и Ал-Фатех, судиската екипа не успеа да ја искористи помошта од системот на ВАР.

Судијата на средбата сакаше да се убеди во исправноста на својата одлука, но немаше помош од видео-технологијата.

Како што се испостави подоцна, системот беше едноставно исклучен од мрежата. Еден од вработените на стадионот ја исклучил опремата од електричната мрежа за да си го наполни својот мобилен телефон.

  Категории:
view more articles

Актуелно