Број на објавени текстови денеска: 82

Во иднина такси возилата ќе бидат со жолти таблици

Во иднина такси возилата ќе бидат со жолти таблици
1.08.19   09:53

Прочитано : 305

Print This Article
Со цел да се спречи нелојалната конкуренција, државата го прифати барањето на здруженијата за авто-такси превоз.

Тоа значи дека во иднина регистарските таблици на такси возилата ќе бидат во жолта боја.

Надлежните сметаат дека на овој начин ќе се стави ред во такси превозот, при што граѓаните полесно ќе ги препознаваат лиценцираните и регистрирани такси превозници.

Она што е плус новина во овој дел на законот за автомобили е воведувањето на светлечна табла за такси возилата.

  Категории: