Во четврток прво гласање во Шпанија за членството на С. Македонија во НАТО

Во четврток прво гласање во Шпанија за членството на С. Македонија во НАТО

Комисијата за надворешни работи на шпанскиот Конгрес на 20 февруари ќе одлучува за ратификација на Протоколот за зачленување на С Македонија во Северно Атланската Алијанса, објави „360 Степени“.

На дневниот ред на првото наредно заседание на Комисијата кое е закажано за четврток, давањето мислење за Протоколот меѓу НАТО и С Македонија потпишан во Брисел на 6 февруари 2019-та е ставено како четврта точка.

Повеќе тука.