ВМРО-ДПМНЕ ќе го разгледа новиот предлог за гувернер од Иванов, па ќе одлучи дали ќе го поддржи

ВМРО-ДПМНЕ ќе го разгледа новиот предлог за гувернер од Иванов, па ќе одлучи дали ќе го поддржи
16.05.18   19:06

Прочитано : 277

Print This Article

Телата на ВМРО-ДПМНЕ ќе заседаваат, па потоа ќе се донесе одлука дали партијата ќе го поддржи новиот предлог на претседателот Иванов за гувернер на НБРМ, дознава „Фокус“.

-Новонастанатата ситуација со повлекувањето на г-динот Богов од лични причини иницираше нов предлог за Гувернер од страна на Претседателот, г-дин Ѓорѓе Иванов, а бидејќи се работи за една од најодговорните функции во државата, предлогот на Претседателот на Република Македонија ќе биде разгледан од највисоките партиски структури и тела и веднаш штом заземат став, ќе се произнесеме во јавноста и медиумите, велат од ВМРО-ДПМНЕ за „Фокус“.

Додека ВМРО-ДПМНЕ се мисли, коррдинаторот на пратеничката група на СДСМ, Томислав Тунтев веќе најави дека владејачката партија ќе го поддржи новиот предлог на Иванов.

view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести