Виталиа: Соините презли и шницли потекнуваат од српската „Соја Протеин”, една од најважните процесори на Нон ГМО соја во Европа

Виталиа: Соините презли и шницли потекнуваат од српската „Соја Протеин”, една од најважните процесори на Нон ГМО соја во Европа
9.08.18   20:18

Прочитано : 1,033

Print This Article

„Продуктите на Виталиа се произведени согласно високите европски стандарди и европските регулативи за квалитет и како такви се извезуваат во 55 земји ширум светот“, реагираат од компанијата.

„Соините презли и шницли потекнуваат од најреномираната компанија за производство на соја во регионот –„Соја Протеин” која е најголема фабрика за обработка на соја во Србија со капацитет од 250 000 тони годишно. Таа е една од најважните процесори на Нон ГМО соја во Европа. Во исто време таа е една од ретките компании кои обработуваат исклучиво генетски немодифицирана соја со строго контролирано потекло и квалитет.

Производите се увезуваат во Македонија веке 20 години.

Во тек е супер анализата која ќе утврди дали има отстапување од македонската регулатива које е во процес на хармонизација со онаа на ЕУ“, стои во соопштението од Виталиа.

  Категории:
view more articles

Останати вести