Вишото обвинителство со негативно мислење - не се согласува Јовановски да оди во домашен притвор

Вишото обвинителство со негативно мислење - не се согласува Јовановски да оди во домашен притвор

Вишото јавно обвинителство не се согласува Бојан Јовановски, осомничен во случајот „Рекет“, да оди во домашен притвор, односно оттаму дале негативно мислење на неговото барање за укинување на притворот и замена за поблага мерка. Оваа информација за „Фокус“ ја потврдија од Обвинителството, од каде што велат дека мислењето до судот било доставено во петокот.

Имајќи го во предвид негативното мислење од обвинителството, но и барањето на Јовановски, денеска зад затворени врати Апелациониот суд треба да расправа и да донесе одлука.


повеќе