(ВИДЕО)Давид од “ The three of us “-Време е за поп-арт, збогум на турбо фолкот

(ВИДЕО)Давид од “ The three of us “-Време е за поп-арт, збогум на турбо фолкот
11.06.19   15:05

Прочитано : 131

Print This Article
David magazin rebra

Младиот поп арт пејач Давид Димовски од “The three of us“ го лансираше во етерот првиот сингл на англески јазик со наслов “Dropout“. Видеозаписот е снимен во едно студио во Скопје. Целиот спот  е во бело, но Давид има објаснување и за тоа.

-Белото представува монотонија  на нашето секојдневие, кон кое модерното општество бара од нас, да се прилагодиме како индивидуи. Би сакал да кажам дека алтернативниот поп како жанр, експресија и стил,  и конечно заслужува свое место, под ова комерцијално небо на овие простори. Живееме во времето на  турбо фолкот, за жал, на публиката и се сервисира само таква музика, време е за промени – вели Давид.

Давид досега има настапувано на повеќе музички фестивали и ноќни клубови во Хрватска, Словенија, Берлин, Србија.

  Категории:
view more articles

Актуелно