ВИДЕО: Живот за животните, активисти легнаа на улицата пред АХВ во знак за револт

ВИДЕО: Живот за животните, активисти легнаа на улицата пред АХВ во знак за револт
16.09.18   19:45

Прочитано : 387

Print This Article

Голем број активисти со своите кучиња денеска легнаа на улицата пред Агенцијата за храна и ветеринарство во знак на револт против неправдите што им се нанесуваат на животните, но и молкот на институциите што се надлежни да реагираат.

Се истураше бела и црвена боја.

Белата боја го симболизира отровот што секојдневно е расфрлан низ градовите на Македонија, а црвената боја е крвта на улиците од изгазени животни.

Извор: ТВ21

  Категории: