(ВИДЕО) „Студио 1“ дебата: Деца на извршители и нотари „одземаа“ станови под хипотеки на должници

(ВИДЕО) „Студио 1“ дебата: Деца на извршители и нотари „одземаа“ станови под хипотеки на должници
16.04.18   20:20

Прочитано : 2,896

Print This Article

Законот за извршување е дело на бишиот режим и од 101 извршител најголем дел и сега се блиски со структурите од претходната власт. Синови и ќерки на нотари, извршители и ревизори масовно одземаа станови под хипотеки на должници, за „ситни“ долгови обезвреднувајќи ја нивната вредност.

Со вакви обвинувања излезе Ана Глигорова од здружението „Човекот над профитот“ во дебатата на Студио 1 на 1ТВ со Прентим Керими член на Надзорниот одбор на Комората на извршители. Глигорова најави масовни протести – социјален бунт кој почнува на 1 мај и ќе трае се до укинувањето на извршителите.

view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести