ВИДЕО: „Стадион“ на Канал 77 за посетата на папата Франциск

ВИДЕО: „Стадион“ на Канал 77 за посетата на папата Франциск
16.05.19   18:08

Прочитано : 104

Print This Article

Во „Стадион”на Радио мрежа Канал77 посетата на папата Франциск низ призмата на поранешниот амбасадор во Светата Столица Ѓоко Ѓорѓевски, професор на Православниот богословски факултет „Свети Климент Охридски”…

Како што Ватикан не угостува секоја година за денот на просветителите убаво беше и ние да го пречекаме папата, верата е како сообракај, ако не знаеш да возиш и не веруваш во себе не може да бараш да се тргнат другите од улиците, ниедна вера не ги мрази инаквите и различните од себе, не сум оптимист за брзо добивање на томосот од Васеленскиот патријарх Вартоломеј но недозволиво е црквата која се заснова на евангелието да биде извор на неправда кон МПЦ, православната црква недоволно успева да се прилагоди на новата реалност,…За Светите Кирил и Методиј, за Мајка Тереза, за дозволата и разногласието во Синодот за папата, зошто Талат Џафери не го пречека понтифот…

  Категории: