ВИДЕО: Рама не успеа да ги задржи солзите кога новинарите го прашаа за девојката на неговиот син која загина во земјотресот

ВИДЕО: Рама не успеа да ги задржи солзите кога новинарите го прашаа за девојката на неговиот син која загина во земјотресот

Премиерот на Албанија не успеа да ги задржа солзите кога беше запрашан за девојката на неговиот син Кристи Речи, која го загуби животот во страотниот земјотрес. Во земјотресот загина и целото нејзино семејство.

Еди Рама додека зборуваше за News24, побегна од камерата, откако не можеше да ги задржи солзите.

-Не сакам да зборувам за вакви работи кои се врзани лично со мојот син. Јас сум денеска во една позиција која е невозможно да се објасни. Тие мислат дека давам душа за пари – рече Рама.

Видеото е достапно на Фејсбук на следниот линк (овој дел е на 32-та минута).

Извор: Фокус