ВИДЕО: Празни рафтови во италијанските супермаркети поради паника од корона вирусот

ВИДЕО: Празни рафтови во италијанските супермаркети поради паника од корона вирусот

Појавата на опасниот Корона вирус во Италија буквално ги избезуми жителите на Апенинскиот Полуостров. Корисници на социјалната мрежа Твитер објавија неколку видеа на кои може да се забележат празните рафтови во италијанските супермаркети.

QuickTake by Bloomberg

@QuickTake

Stunned by Europe’s biggest surge of the , Italy appears to be operating in near panic mode.

Grocery store shelves in Milan are empty. More @business: https://bloom.bg/2PjLDXK 

Embedded video

1,308 people are talking about this

Досега во Италија се регистрирани повеќе од 200 случаи заболени од Корона вирусот.