ВИДЕО: Морина излезе од притвор од затворот во Шутка

ВИДЕО: Морина излезе од притвор од затворот во Шутка
14.08.19   20:31

Прочитано : 570

Print This Article

Се  укинува мерката притвор за Томор Морина, Основниот кривичен суд – Скопје му определи мерка за претпазливост – привремено одземање на патната исправа и друг документ за преминување на државна граница.

Одлуката, соопштија од Кривичниот совет при Основниот кривичен суд – Скопје, е донесена по добивање на одлуката на Врховниот суд на РСМ со која се потврдува решението на  првостепениот суд во кое е утврдено дека не се исполенти условите за екстрадиција на Томор Морина во Р.Србија, и постапувајќи по предлог на адвокатот  на притвореното лице за укинување на мерката притвор.

Алсат телевизија објави видео од излегувањето на Морина од затворот.

  Категории: