(ВИДЕО) Лекарка раскажува за ужасот на тортурата и етничкото чистење на Рохинџите

(ВИДЕО) Лекарка раскажува за ужасот на тортурата и етничкото чистење на Рохинџите
23.10.18   10:34

Прочитано : 243

Print This Article

Докторка од Канада која заминала во бегалски Камп во Бангладеш со цел да се посвети на хуманитарна работа и да им помогне на луѓето од муслиманското малцинство Рохинџи, раскажува за траумите на тортура и етничко чистење на Рихинџите кои се дело на Армијата на Бурма.

Особено била потресена од тивкото плачење на 11-годишно девојче додека ја слушало приказната за убиството на татко и помалиот брад и заробувањето и силувањето на мајка и.

Canadian Doctor Is Moved to Tears After Her Work in a Rohingya…

This doctor traveled halfway around the world to help Rohingya refugees — and what she saw was heartbreaking

Posted by NowThis on Понеделник, 22 октомври 2018

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести