(ВИДЕО) Кежаровски: На 30 септември ќе заокружам ЗА, да тргнеме по вистинскиот пат

(ВИДЕО) Кежаровски: На 30 септември ќе заокружам ЗА, да тргнеме по вистинскиот пат
16.09.18   20:10

Прочитано : 584

Print This Article

На денешниот централен настан на коалицијата „Заедно за европска Македонија“, говореше и новинарот Томислав Кежаровски, кој стана симбол за борбата за слобода на новинарската професија.

„Ќе заокружам „ЗА“, за држава каква што заслужуваме, за членство во ЕУ. Членството во ЕУ е гаранција за слободни медиуми, за слобода на изразување. Слободните и независни медиуми го помагаат прогресот на општеството. Ако останеме надвор од ЕУ, ќе останеме изолирани во бурните балкански води. Тоа не го сакаме. До 30 септември секој од нас треба да има средба со својата совест и со разумот. Нека размисли и нека донесе одлука додека гледа во своите деца пред себе. Отворете им ја вратата на своите деца и на сите идни генерации, на нашата земја“, порача новинарот Томислав Кежаровски.

Ова е глас од вас, за вас. Ниту наградувате, ниту казнувате некого партиите на власт или од опозицијата. Вашиот глас е за вашата иднина, рече Кежаровки и продолжи:

„Мојот глас „За“ е за мојата татковина. За моето семејство, но за стотици, илјадници, граѓани, за моите пријатели. Нема вакви или онакви, нема ваши и наши. Сите сме исти, сите сме еднакви, сите сме граѓани кои го засллужуваат местото во Европска Македонија“, нагласи Кежаровски.

  Категории: