ВИДЕО: Како изреагира од тимот на Медена земја кога дознаа дека се номинирани за Оскар

ВИДЕО: Како изреагира од тимот на Медена земја кога дознаа дека се номинирани за Оскар

Долгоочекуваните номинации за „Оскар“ се случија денеска. Американската филмска академија ги објави петте натпреварувачи во секоја од категориите, а „Медена земја“ е и официјално номинирана за престижната награда и тоа за Најдобар документарен филм и Најдобар странски филм, што ќе биде прв таков успех на некое остварување од Македонија.

Погледнете како тимот на филмот го дочека ова.

Posted by Samir Ljuma on Понеделник, 13 јануари 2020