ВИДЕО: Еколошка катастрофа во Преспа, наместо вода во реката течат јаболка

ВИДЕО: Еколошка катастрофа во Преспа, наместо вода во реката течат јаболка
14.06.19   22:34

Прочитано : 1,028

Print This Article

Еколошка катастрофа во Преспа, јаболката од минатогодишната берба завршија дел во Преспанското езеро, дел во реките кои течат во близина.

Производителите се жалат на немањето пласман и ниската откупна цена. Тие за ТВ21 велат дека им ги откушуваат за половина денар по килограм и дека тоа е неисплатливо.

Еколошка катастрофа во Преспа, наместо вода во реката течат јаболка

Еколошка катастрофа во Преспа, наместо вода во реката течат јаболка

Posted by TV21 on Петок, 14 јуни 2019

Единствено се надеваат само на три денари кои им се ветени од државата.

  Категории: