(ВИДЕО) Џафери: Да гласаме ЗА стабилна заедничка иднина во ЕУ и НАТО

(ВИДЕО) Џафери: Да гласаме ЗА стабилна заедничка иднина во ЕУ и НАТО
16.09.18   20:07

Прочитано : 97

Print This Article

На настан во Скопје говореше и Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери, кој во своето обраќање посебен акцент стави на придобивките од зачленувањето на земјата во ЕУ и НАТО со подтигнувањето на договорот со Грција, и потенцираше:

„Природно застанавме зад европската кауза, длабоко убедени дека само Европска Македонија ги прави среќни сите. Длабоко сум убеден дека ние ќе бидеме уште посреќни по 30-ти септември, а часовникот на историјата ќе тропне и на совеста на оние што без некоја рационална причина се двоумат да кажат Да на евроинтеграциските процеси на земјата. Денес сме тука ги охрабриме сите да ни се придружат и да го направат вистинскиот избор. Да прославиме вечерта на 30-ти септември и да им подариме на генерациите по нас достоинствена татковина, татковина која нема проблем ниту со историјата, ниту со географијата, Татковина која е заедничка и рамноправна за сите“, рече Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери.

  Категории: