ВИДЕО: Александар Цветкоски и Петар Арсовски во 360 степени

ВИДЕО: Александар Цветкоски и Петар Арсовски во 360 степени
24.05.16   12:08

Прочитано : 580

Print This Article

Ви го пренесуваме вчерашното издание на емисијата „360 степени“ на ТВ Алсат-М:

„Засега нема јасен одговор зошто ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ посегнаа по варијанта што неминовно ги пролонгира изборите, иако и двете партии тврдеа дека само избори се излез од кризата. Има ли и што е тоа што ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ ги натера на ваков пазар со кој одржувањето избори на есен го направија речиси невозможно.

Вечерашнава наша дебата за актуелните политички случувања ќе се обидеме да ја извлечеме од дневно-политичкиот наратив или барем низ него да ја подигнеме на ниво на социолошко-антрополошки феномени.

Ќе зборуваме за т.н. Општествено структуиран дефект, за етнопсихолгијата на нашиот народ кои се употребуваат и злоупотребуваат од главните актери на политичката сцена. Ќе ја понудиме и редовната доза „Саботажа“, стои во најавата на емисијата.

  Категории:
view more articles

Останати вести