(ВИДЕО) 360 Степени за епидемијата на мали сипаници и 22.000 се уште невакцинирани деца

(ВИДЕО) 360 Степени за епидемијата на мали сипаници и 22.000 се уште невакцинирани деца
19.04.19   23:23

Прочитано : 135

Print This Article

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат (19.4.2019 г.) – соочени со епидемијата на мали сипаници и со 22.000 се уште невакцинирани деца:

-од Данска, од прва рака, ви ги пренесуваме наодите од последната обемна студија (на примерок од над 650.000 деца), која потврдува дека нема поврзаност меѓу МРП-вакцината и појавата на аутизам – сторија од Копенхаген;

-министерот Венко Филипче и претседателката на Комитетот за имунизација, Александра Грозданова, ги прашуваме што преземаат властите, може ли да се спроведе најавата дека од 1 септември нема да биде примено ниедно невакцинирано дете во градинка или училиште, дали намалениот опфат е последица на антивакциналните кампањи или и на недовербата што ја прoизведува самиот здравствен систем;

-во ЕУ во 9 држави имунизацијата е задолжителна, а во другите 19 – на доброволна основа (но, со висок опфат)

– Нова „Саботажа“

  Категории: