(ВИДЕО) 360 Степени: Воздухот пречка кон ЕУ - Тендери во РЕК - Рокот за УНЕСКО истекува - Монтажни лизгалишта

(ВИДЕО) 360 Степени: Воздухот пречка кон ЕУ - Тендери во РЕК - Рокот за УНЕСКО истекува - Монтажни лизгалишта

Во новото издание на „360 степени“ на ТВ Алсат (27 јануари 2020 г.):

-дали со ваков квалитет на амбиенталниот воздух Северна Македонија може да стане членка на Европската Унија; какви се примерите од Полска и Чешка;

-истражување за трошењето народни пари за приватна механизација во РЕК Битола – за две децении потрошени се 370 милиони евра, најмногу во 2013 г. – 50 милиони, најмногу по мегават час произведена струја во 2016 г.;

-како добронамерна идеја може да заглави на граѓанска неодговорност и слаб институционален капацитет: сторија за монтажните лизгалишта поставени во седум града;

-истекува рокот што земјава го доби за извештај до УНЕСКО за ургентните задачи со цел Охрид да не биде ставен на листата на светско наследство во опасност: Владата задоволна, невладините обвинуваат за нова „шминка“;

-„Саботажа“.