(ВИДЕО) 360 Степени сезона 4, бр. 58: Битолски Баир – Ремонт на финансирање на партиите – Извештај на ЕК – Обложувалниците во Врапчиште

(ВИДЕО) 360 Степени сезона 4, бр. 58: Битолски Баир – Ремонт на финансирање на партиите – Извештај на ЕК – Обложувалниците во Врапчиште
17.04.18   00:02

Прочитано : 355

Print This Article

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат-М:

-политички дијалог: власта и опозиција договараат темелен ремонт на финансирањето на политичките партии (повеќе државни дотации, помалку донации од физички и правни лица);

-зошто десетина пратеници од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата (Трајко Вељановски, Емил Димитриев, Никола Попоски…) не гласаа за т.н. реформски закони усогласени со мнозинството;

-дали позитивните оценки од извештајот на ЕК за Македонија ќе доведат до почеток на преговори;

-битолски Баир како во 19 век: жителите бараат од градоначалничката Наташа Петровска да ги исполни предизборните ветувања;

-иницијатива за затворање на обложувалниците во Врапчиште;

– Нова „Саботажа“.

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести