(ВИДЕО) 360 Степени: План за преговори - Кражба на песок - Централен регистар - Стопирана градбата во УКИМ

(ВИДЕО) 360 Степени: План за преговори - Кражба на песок - Централен регистар - Стопирана градбата во УКИМ

Во новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат (9 декемви 2019 г.):

-Новата Европска комисија работи на план за почеток на преговори со Скопје и со Тирана во март. Ќе му претходат мини-извештаи на ЕК во февруари – „360 Степени“ од Брисел;

-Истражување: на хартија – уредување на речните корита, во пракса – масовна кражба на песок. Едвај двајцата водостопански инспектори главно се беспомошни;

-Македонскиот Централен регистар со најмалку бесплатно достапни податоци за фирмите во регионот. А малкуте информации се плодна почва за корупција и криминал. ЦР работи на нова веб-страница;

-Пет месеци е стопирана градбата на објектите во кои треба да се сместат факултетите за информатички науки и за физичко образование при УКИМ. Зградата за ФДУ е готова, но не е вселена. Проверивме зошто;

-„Саботажа“.