(ВИДЕО) 360 Степени: Париз попушта - Безбедност на патишта - 1 год. од Ласкарци - Владина транспарентност

(ВИДЕО) 360 Степени: Париз попушта - Безбедност на патишта - 1 год. од Ласкарци - Владина транспарентност

Во новото издание на „360 степени“ на ТВ Алсат (17 февруари 2020 г.):

-„Не смееме да си дозволиме да се радуваме пред тоа да се случи (одлука за преговори со ЕУ во март)“ – шефот на дипломатијата Димитров по изјавата на Макрон во Минхен и вечерата ЕУ-Западен Балкан во Брисел;

-на македонските патишта има еден и пол пати повеќе жртви од просекот во ЕУ: зошто сигнализацијата и безбедноста на Демир Капија-Смоквица е сосема поразлична од онаа на Миладиновци-Штип;

-една година по трагедијата кај Ласкарци: погодените се помирени дека загубите се ненадоместливи, но не се откажуваат од една работа – барањето правда;

-Владата на СДСМ ја унапреди транспарентноста на институциите, но хрватската влада, на пример, на веб-сајтот објавува не само дневен ред и одлуки од седниците туку и аудио и видео-записи;

-„Саботажа“.