ВИДЕО: „360 Степени“ – издание целосно посветено на договорот за името

ВИДЕО: „360 Степени“ – издание целосно посветено на договорот за името
19.06.18   00:07

Прочитано : 621

Print This Article
loading...
loading...

Новото издание на „360 Степени“ на ТВ Алсат-М (18.6.2018 г.) – целосно посветено на договорот за името:

-церемонијата во Преспа од друг агол;

-анализа на договорот – улогата на Иванов, името под кое земјава ќе добие покана за НАТО, дали и кој од правните субјекти треба да го смени името;

-референдум – обврзувачки или консултативен, претходен или дополнителен, учество или бојкот;

-интервју со претседавачот со Советот на ЕУ, Екатерина Захариева (шефица на бугарската дипломатија) – како ќе постапат Франција и Холандија, дали ЕПП разговара со сестринските грчка и македонска опозиција;

-„Саботажа“.

  Категории: