(ВИДЕО) 360 Степени: Дебата со претседателот и членот на македонско-бугарската комисија, Драги Ѓоргиев и Петар Тодоров

(ВИДЕО) 360 Степени: Дебата со претседателот и членот на македонско-бугарската комисија, Драги Ѓоргиев и Петар Тодоров
14.12.18   23:14

Прочитано : 196

Print This Article

Во новото издание на „360 Степени“ (14.12.2018 г.) на ТВ Алсат – разговор со претседателот и членот на македонско-бугарската комисија, Драги Ѓоргиев и Петар Тодоров:

-дали серијата изјави од Каракачанов, Ковачев, Јорданов… влијаат на работата на заедничката историско-образовна комисија;

-дали учебниците по историја во Македонија имаат потреба од ревизија или тоа се прави под притисок на Бугарија;

-што значи кога Македонците на прослави пеат: „Само една има вистина, има една Македонија, делете ја – парчете ја, пак ќе биде наша најмила“;

-кои се најпроблематични настани и личности за кои ќе разговара комисијата;

-дали заедничката комисија мора да испорача резултат.

– Нова „Саботажа“

  Категории: