(ВИДЕО) 360˚ Помина уште еден 8 Април – Светски ден на Ромите: државата не знае колку деца Роми се надвор од образовниот процес

(ВИДЕО) 360˚ Помина уште еден 8 Април – Светски ден на Ромите: државата не знае колку деца Роми се надвор од образовниот процес
16.04.19   09:30

Прочитано : 39

Print This Article

Помина уште еден 8-ми април – кога се одбележува Меѓународниот ден на Ромите, за уште еднаш да ги слушнеме реторичките заложби за целосна интеграција и обезбедување подобри услови за живот за припадниците на оваа зедница.

Но, наспроти ветувањата, факт е дека напредокот оди бавно. На пример, една од областите од кои треба да тргне подобрување на состојбата е образованието, но државата нема податок колку деца Роми се надвор од образованиот систем што потоа се одразува на севкупниот нивен живот.

Извор: 360 Степени

  Категории:
view more articles

Останати вести