Видео: Љубчо Георгиевски: Гоце Делчев бил директор и учител во бугарското училиште

Видео: Љубчо Георгиевски: Гоце Делчев бил директор и учител во бугарското училиште
13.06.19   10:21

Прочитано : 5,419

Print This Article

“На кое училиште во Штип, Гоце Делчев беше директор?
Одговорот е многу едноставен. Гоце Делчев беше учител и директор во Бугарското училиште во Штип.
Тогаш немаше Македонски училишта, имаше Српски, Грчки Бугарски, е зошто Гоце Делчев избрал да биде директор во Бугарското училиште?
И не само Гоце Делчев, и Дамјан Груев, Ѓорче Петров, Никола Карев, Пере Тошев, сите тие беа учители на Бугарските училишта во Република Македонија.
Ние сами бегаме од некои работи кои се јасни ко два и два…- изјави вчера Љупчо Георгиевски.

Ако им текне на Бугарите да си го побараат Љубчо кој прв призна дека Гоце Делчев бил бугарски учител, ВМРО-ДПМНЕ ќе остане без историја!

Posted by Seir on Среда, 12 јуни 2019

 

 

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести