Весели: Недавањето визна либерализација е расизам  

 Весели: Недавањето визна либерализација е расизам   
8.11.18   18:14

Прочитано : 282

Print This Article

Преседателот на Собранието на Косово, Кадри Весели, изјави дека сите услови за либерализација на визите со ЕУ, Косово ги има исполнето и ако ЕУ не ги либерализира визите  тоа би било „краен расизам“.

По седницата на Претседателството на Собранието Весели рече дека нема да го прекине  лобирањето  за либерализација на визите  и ќе биде уште поглесен заедно со граѓаните на Косово за слободно движење во Европа.

Советот на ЕУ во декември ке одлучува за либерализацијата на визите за Косово.

Австрискиот канцелар Себастијан Курц  за време на престојот во Приштина деновиве изјави дека кај некои држави членки на ЕУ има скептицизам околу  либерализацијата на визите за Косово од страна на ЕУ.

К.М.

  Категории:
view more articles

Актуелно