Вечерва „Македонија блокира“ пред домот на Пешевски – го обвинуваат за „вклучување во национално предавство“

Вечерва „Македонија блокира“ пред домот на Пешевски  – го обвинуваат за „вклучување во национално предавство“
22.11.18   16:28

Прочитано : 620

Print This Article

Припадници на Граѓанското движење против уставните промени „Македонија блокира“ вечерва пред домот на поранешниот вицепремиер Владимир Пешевски ќе му предаде протестно писмо поради како што велат „неочекуваното негово вклучување во националното предавство со упатување писмо до пратениците на ВМРО-ДПМНЕ да гласаат за уставните промени со кои се брише се што е македонско“.

До сега припадинци на ова движење протестираа пред домовите на пратениците од опозицијата кои гласаа за потребата од уставни измени.

  Категории: