Вечерва гости во Отворено Студио 1 екс министерот Димитар Димитров и адвокатот Драган Лазаров

Вечерва гости во Отворено Студио 1 екс министерот Димитар Димитров и адвокатот Драган Лазаров
лого123

После долги години на отсуство од општествената сцена и медиумите, вечерва во Отвореното Студио 1 гостин на Сашо Орданоски ќе биде Димитар Димитров, татко на сегашниот министер за надворешни работи Никола Димитров и адвокатот Драган Лазаров.

Димитар Димитров во првата експертска влада ја извршувал функцијата Министер за образование и наука, и тоа во периодот од 20 март 1991 до 4 септември 1992 година. Во периодот од 30 ноември 1998 до 28 декември 1999 година ја извршувал функцијата Министер за култура, во владата на Љубчо Георгиевски.