Ватикан решава мистерија за тинејџерка исчезната пред 36 години

Ватикан решава мистерија за тинејџерка исчезната пред 36 години
20.07.19   19:38

Прочитано : 899

Print This Article

Ватикан го прави својот последен обид да ја разоткрие тајната за исчезнувањето на тинејџерка од Италија пред 36 години. На 11 јули беа отворени два гроба за кои се евруваше дека може да ги содржат остатоците на Емануела Орланди. Но, тоа само ја продлабочи мистеријата, бидејќи дури и коските на двете лица за кои се веруваше дека се закопани таму ги немаше немаше.

Што се случило со Емануела Орланди?

На 22 јуни 1983, Емануела се враќала од час по музичко, била забележана на автобуска станица во центарот на Рим, но кратко потоа исчезнала. Никој не ја видел оттогаш.

Во март 2019, семејството Орланди добило анонимно писмо. Во писмото имало фотографија од ангел кој стоел над гроб во гробница на Ватикан. Семејството побара да истата гробница да биде отворена и нивното барање било одобрено.

  Категории:
view more articles

Актуелно