Успехот на „Преспав“ се должи на мултиталентираните актери

Успехот на „Преспав“ се должи на мултиталентираните актери

 Серијата „Преспав“ со 101 епизода е пример дека и во Македонија може да се направи квалитетна серија, што ќе трае подолг период, изјави продуцентот на „Преспав“, Пеце Талески во интервју за МИА.

Тој наведе дека успехот на серијата „Преспав“ се должи на мултиталентираните актери.

Талески истакна дека се надева оти ќе се снима и петта и шеста сезона од „Преспав“.