УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

УЕФА ги објави групите од следната Лига на нации

Македонскиот национален тим во фудбал, во следното издание на Лигата на нации на УЕФА, ќе игра во Лигата Ц, и при ждрепката на 3 март, ќе биде во вториот шешир заедно со Косово, Белорусија и Кипар.

Први носители во Лигата Ц ќе бидат Грција, Албанија, Црна Гора и Грузија. Ова значи дека огромни се шансите за ривал за имаме барем тим од соседството. Во третиот шешир се Естонија, Словенија, Литванија и Луксембург, додека во последниот се Ерменија, Азербејџан, Казахстан и Молдавија.

Победниците од групите од Лигата Ц ќе се преселат во поквалитетната Лига Б, а последнопласираните испаѓаат во Лига Д. Мечевите почнуваат во септември 2020 година.