Туск: Пожарот во Нотр Дам нѐ потсетува колку можеме да загубиме

Туск: Пожарот во Нотр Дам нѐ потсетува колку можеме да загубиме
16.04.19   11:38

Прочитано : 25

Print This Article

Туск наведе дека пожарот во Нотр Дам ги потсетува Европејците „колку можеме да загубиме“.

– Тука станува збор за нешто поголемо од материјална помош. Пожарот во Нотр Дам нѐ освести дека нѐ поврзува нешто поважно и подлабоко од договор, рече Туск пред европратениците.

Претседателот на Европскиот парламент Антонио Тајани, на состанок во Стразбур, ги повика европратениците својата дневница да ја донираат за обнова на катедралата.

  Категории: