(ВИДЕО) Тони Менкиноски: Плодна средба за законот за јавно обвинителство

(ВИДЕО) Тони Менкиноски: Плодна средба за законот за јавно обвинителство
18.03.19   22:11

Прочитано : 330

Print This Article

Во Министерство за правда денес се оствари првата средба меѓу власта и опозицијата околу предлог законот за Јавното обвинителство со кој се решава и статусот на Специјалното јавното обвинителство. Од таму обрасќање имаше Тони Менкиноски од ВМРО-ДПМНЕ.

„Овој закон навистина има потреба од амандмани за подобрување на работата на јавното обвинителство. Вмро-дпмне стои на располагање. Сметаме дека СЈО треба да биде одделение во јавното обвинителство за организиран криминал. Не се прифатливи одредбите СЈО да не одговара пред никого и сам да си го создава буџетот“, рече Менкиноски, кој истакна дека во четврток ќе ги достават нивните амандмани.

  Категории:
view more articles

Останати вести