Стејт департментот ја поздрави одлуката за уставни измени на македонскиот Парламент

Стејт департментот ја поздрави одлуката за уставни измени на македонскиот Парламент
20.10.18   18:45

Прочитано : 68

Print This Article

САД ја поздравија одлуката на македонскиот Парламент да започне уставни измени, кои произлегуваат од Договорот од Преспа

Според портпаролката на американскиот Стејт департмент, Хедер Нојерт „САД веруваат дека Договорот од Преспа е една историска шанса за зајакнување на стабилноста, безбедноста и благосостојбата на целиот регион“.

  Категории: