Стефанова: Нeмa да конкурирам како замена на Јанева

Стефанова: Нeмa да конкурирам како замена на Јанева

„Ниту претендирам, ниту ќе конкурирам за замена на Јанева“, одговори обвинителката Лиле Стефанова по судењето на „Титаник“, одговарајќи на новинарско прашање дали таа ќе ја замени Катица Јанева.

„Истагата за „Империја“ застана по донесување на начелното правно мислење и ќе повторам, нема друг решение, освен час поскоро да се донесе законот за Јавно обвинителство. Политичарите мора, во овој момент да си ја преземат одговорноста“, изјави Стефанова.

Стефанова рече дека што се однесува до Орце Камчев не знае каде е во моментот и нема овластување да побара.

– Потребно е побрзо донесување на законот за Јавно обвинителство за да може да преземе нешто од дејствијата на СЈО – кажа Стефанова.

фото: Цивил