Српскиот полициски синдикат ги повика полицајците да одбијат наредби да употребат физичка сила врз демонстрантите во Белград

Српскиот полициски синдикат ги повика полицајците да одбијат наредби да употребат физичка сила врз демонстрантите во Белград
17.03.19   14:46

Прочитано : 438

Print This Article

„Надвор од неговата надлежност Небојша Стефановиќ, со својата наредба, ги доведе во животна опасност граѓаните и самите полицајци, се вели во соопштението на синдикатот.

Синдикатот на полицијата ги повика демонстрантите да не ја напаѓаат полицијата, туку да покажат почит, а полицијата ќе биде на страната на народот.
„Полицијата треба да се придржува кон Уставот и законите, а не волјата на политичарите“, се вели во соопштението

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести