Србија: Еден експресно осуден и уште четири лица приведени заради упадот во РТС

Србија: Еден експресно осуден и уште четири лица приведени заради упадот во РТС
17.03.19   15:25

Прочитано : 494

Print This Article

Милан Мариновиќ, претседател на Прекршочниот суд, изјави за Танјуг дека момчето било осудено по итна постапка заради прекршок – „дрско и безобразно однесување извршено во група“.

Тој ќе биде испратен веднаш во затвор за извршување на казната бидејќи жалбата на таа одлука не го одложува извршувањето, но, секако, има право да се жали, додаде Мариновиќ.
Тој истакна дека во Прекршочниот суд има уште четири лица и дека до крајот на денот судот треба да донесе одлуки за нивните предмети.