Споменици на Бадев и Атанасовски поставени во парк во Кисела Вода

Споменици на Бадев и Атанасовски поставени во парк во Кисела Вода
16.04.18   13:02

Прочитано : 340

Print This Article

Два нови споменици се појавија во парк во Кисела Вода во близина на Домот на култура кој пред две години беше реновиран од претходното раководство на општината.

Пејачот на народни песни, Никола Бадев и музичарот Пеце Атанасовски, кој веќе има споменик во Прилеп се ликовите на постаментите поставени во средина на паркот, веднаш до фонтата.

Од општината за „Фокус“ кратко одговориле дека спомениците се нарачани и изработени од претходното раководство, а тие само требало ги постават. Сепак неодговорени останале прашањата колку чинат спомениците…

повеќе тука

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести