Случај „Tриста“: СJO бара надомест на штета од 500.000 евра

Случај „Tриста“: СJO бара надомест на штета од 500.000 евра
16.05.18   15:19

Прочитано : 441

Print This Article

Поранешниот помошник министер, Ѓоко Поповски, обвинет во предметот наречен „Триста“, се изјани како невин и кажа дека очекува ослободителна пресуда, но затоа, пак, СЈО цени дени дека Министерството за внатрешни работи, со набавката на возилата е оштетено за 27 милиони денари.


Поповски се товари дека, меѓу 2008 ни 2012 година, извршил набавка на 300 возила за МВР, но дека не ги испочитувал одредбиѕте од Закоинот за јавни набавки и со тоа го оштетил буџетот за безмалку половина милион евра.

Извор: Правосудство

  Категории:
view more articles

Актуелно

view more articles

Останати вести