Синот на Јанева рекол дека вториот телефон го изгубила во Белград

Синот на Јанева рекол дека вториот телефон го изгубила во Белград
20.07.19   18:24

Прочитано : 2,127

Print This Article

Во интервјуто за Сител јавнaта обвинителка Вилма Рускоска во врска со случајот „Рекет“ истакна дека Судот мора како доказ да ги прифати аудио и видео снимките.

Русковска нагласи дека во најскоро време ќе заврши вештачењето на телефонот на Јавниот обвинител Катица Јанева кој минатата недела и беше одземен во врска со случајот „Рекет“.  Таа посочи дека синот на Катица Јанева рекол дека вториот телефон и е изгубен во Белград.

Во врска нејзиниот евентуален избор за раководител на новото ЈО за гонење на организиран криминал и висока корупција, обвинителката Рускоска истакна дека веќе има 25 години стаж во обвинителството и дека доколку биде избрана ќе ја исполни задачата.

  Категории: